BUDGETBEHEER

De budgetbeheerder beheert het maandelijks budget van de cliënt, zodat nieuwe schulden worden voorkomen en eventuele lopende schulden kunnen worden afbetaald.

Vaak wordt Budgetbeheer ingezet als voorloper van bewind.

Wanneer wordt een budgetbeheerder ingezet?

Als iemand hulp nodig heeft bij het beheren van zijn financiën zonder tussenkomst van de rechter.

Naast beschermingsbewind bied ik ook budgetbeheer, ook wel inkomensbeheer genoemd, aan. Het inkomen van de cliënt wordt bij budgetbeheer op een aparte rekening gestort. Van deze rekening worden de vaste lasten betaald.

Als cliënt ontvang je leefgeld om boodschappen te doen. Van tevoren wordt afgesproken of dit geld wekelijks of maandelijks wordt betaald. Het leefgeld wordt overgemaakt naar een aparte rekening.

Wat doet de budgetbeheerder?

De budgetbeheerder maakt een budgetplan en zorgt voor een stabiele financiële situatie.

Samen met de budgetbeheerder wordt een budgetplan opgesteld. Het is een weergave van alle inkomsten en vaste lasten. Van al het geld wat er binnenkomt krijg je een deel om van te leven en de rest wordt gebruikt om de vaste lasten te betalen. Indien mogelijk worden schulden afbetaald. Het maken van nieuwe schulden wordt voorkomen.
Vaak wordt budgetbeheer ingezet voorafgaand aan het bewind. De aanvraag van het bewind kost tijd. Omdat de cliënt snel geholpen wil worden, kan men er dan voor kiezen om vast met budgetbeheer te beginnen.

Wat kost budgetbeheer?

Kijk voor de kosten van budgetbeheer op de tarievenlijst.

Houd er rekening mee dat de kosten van budgetbeheer niet altijd vergoed worden door de gemeente. U kunt dat zelf navragen bij uw gemeente.

Behoefte aan meer informatie?

Neem geheel vrijblijvend contact op.

Wilt u meer informatie of budgetbeheer van toepassing zou kunnen zijn op uw situatie, bel 06-18500814 of stuur een mail naar Verpaalen@BewindEnBudgetbeheer.nl